espai exterior estiu

 

 

 

 

 

 

 

Idees per treure profit dels espais exteriors de mida petita

És habitual, sobretot en apartaments, tenir espais exteriors petits com ara terrasses i balcons. Una bona opció per guanyar espai és instal·lar-hi bancs tipus cofre, que a més de servir de seient també seran perfectes com a emmagatzematge. Si a més hi poses uns coixins dels teus colors o estampats preferits a sobre, per seure-hi, serà una zona de relaxació súper còmoda que reflectirà el teu estil decoratiu.

Per afegir espai verd en un lloc més aviat petit, pots apostar per pensar en vertical i penjar testos a la paret, instal·lant panells de fusta que aportaran caliu a l’espai i quedaran ideals en contrast amb el color de les plantes i flors que hi vulguis posar.

Idees per treure profit dels espais exteriors de mida gran

En cas que disposis de més metres quadrats exteriors, el més important per fer que el resultat sigui coherent és que tinguis en compte la distribució dels espais. Per exemple, sempre que sigui possible, situa la zona de menjar a prop de la de cuina i la de relax una mica més lluny. D’aquesta manera, la distribució general serà molt més pràctica.

Pots delimitar les diferents zones deixant espai entre cadascuna o delimitant-les utilitzant elements diferents en cadascuna com ara els paviments de fusta ceràmica Starwood amb tecnologia outdoor de la casa Porcelanosa, dels quals som distribuïdors exclusius a Andorra. Un material que a més de garantir la qualitat estètica de la superfície, també és resistent a les condicions meteorològiques adverses.

Idees per treure profit dels espais exteriors de forma allargada

Sovint els espais exteriors són de forma rectangular. En aquest cas, opta millor per col·locar mobiliari que sigui també allargat i estret per tal de no obstaculitzar tant el pas. Pel que fa a les plantes, pots utilitzar la idea que et donàvem pels espais exteriors petits i utilitzar una paret com a espai verd. Sempre serà millor que optis per les parets dels extrems, que són més estretes però no t’impediran la mobilitat.

Per contrastar amb la fusta en la paret, pots optar també per instal·lar paviments inspirats en l’estètica del ciment o la pedra, que pot

enciaran encara més l’aspecte natural de l’exterior. Les col·leccions Venis o Metropolitan de Porcelanosa, per exemple, són perfectes si vols recrear aquest tipus d’ambient, que a més són súper resistents al pas del temps en exterior.

Hi ha moltes formes i mides d’espais exteriors i, de la mateixa manera, també n’hi ha on toca més o menys el sol. Per això, també cal tenir en compte les solucions que poden protegir-te dels rajos solars (sobretot en els moments del dia en què són més intensos). En aquest sentit, existeixen diverses propostes que et poden resultar interessants, segons l’espai de què disposis: tendals, pèrgoles, para-sols, cobertes vegetals…

A més, sigui com sigui la teva zona exterior, des de Palmir et proposem que hi incorporis un toc modern i original gràcies a la il·luminació LED, un element lumínic i decoratiu que és tendència i sobre el que ja et vam parlar en un post anterior.